Vecka 13 – Utfärd till närskogen

Efter att ha suttit inomhus ett tag så börjar det pirra i fötterna. Inget scoutmöte att gå till, cykelturen till skolan har också fallit bort. Träningarna är inställda.

Veckans scoutiga aktivitet är att göra en utfärd ut i närskogen/till ett naturreservat och njuta av den friska luften. För att göra det ännu roligare så har vi lagat ett botten som ni kan fylla i med utfärdsaktiviteter och spela bingo med. Hur många vårtecken hittar du?

Ett bra sätt att komma ihåg vår fina natur är också att förbereda sig inför Earth Hour som går av stapeln lördagen 28.3. kl. 20:30. Earth Hour påbörjades 2007 av WWF och har fungerat som en symbol för den hållbara utveckling som vi vill se i framtiden. En utveckling som främjar både människor, djur och natur.

En av de mera positiva utvecklingarna på sistone är att föroreningsmängden sjunker när bilar och flygplan står stilla och fabrikerna är tomma. Men nuläget är inte hållbart utan ett undantagstillstånd. Därför är Earth Hour lika viktig i år som tidigare. Mera information hittar du här: https://www.earthhour.org/