Om Åfararna

Scoutkåren Åfararna r.f. är en svenskspråkig scoutkår med verksamhetsområde i norra- och mellersta Sibbo. Kåren har ca 170 medlemmar fördelade på fem olika åldersgrupper: vargungarna (8-10-år), äventyrsscouterna (10-12-år), spejarna (12-15-år) , explorers (15-17-år) och rovers (18-22-år). Scoutkåren Åfararna r.f. hör till den riksomfattande organisationen Suomen Partiolaiset r.y. – Finlands Scouter r.f. och förverkligar dess verksamhetsprogram, se www.scout.fi

Centrala element i verksamheten är ”Learning by doing”, dvs att lära sig via upplevelser och äventyr, verksamhet i naturen (”Scouting is outing”) och personlig utveckling. Vargungarna sammankommer till veckomöten i Ungdomsgården och de övriga grupperna i allmänhet på kårlokalen Björkbacka i Nickby. Dessutom ordnar kåren olika utfärder, förläggningar och läger för de olika ålderskategorierna. Kåren har specialiserat sig på paddling och äger ett tiotal kanoter som är i flitig användning under sommarhalvåret.

Vi tar emot nya medlemmar i varje åldersgrupp varje höst, det är bara att ta kontakt! (Se under rubriken Kontaktuppgifter).

2 tankar kring ”Om Åfararna

    1. Johan Inläggsförfattare

      Hej! Vi har nu fått de uppdaterade kontaktuppgifterna införda på webben, och de hittas under fliken ”Kontaktuppgifter” . Där hittas även kontaktpersoner för anmälning till de olika åldersgrupperna!

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *