Adventskalender

advisbannerimailChimpheadersv


DAGS ATT SÄLJA ADVENTSKALENDRAR

Också i år säljer scouterna adventskalendrar. Målet är att med hjälp av intäkterna kunna erbjuda verksamhet i form av läger och utfärder även framöver till ett förmånligt pris. Intäkterna används även till den dagliga verksamheten. Här får du lite info om hur försäljningen går till.

Försäljning
Scouten kan sälja på egen hand eller tillsammans med kompisar. Om försäljningen sker utomhus vid kyligt väder är varma kläder och reflex väldigt viktiga. Glöm inte scouthalsduken!

Nytt för i år är också att kalendern går att köpa på nätet på www.adventtikalenteri.fi. Vill man att intäkterna skall gå till just vår kår är det viktigt att komma ihåg att säga kårens namn åt den som vill köpa via nätet. Vår kår heter Scoutkåren Åfararna.

Speciellt de yngre scouterna behöver ännu en hel del hjälp och stöd med försäljningen av er. Vi vill även påminna er om att ni som föräldrar kan stöda vår scoutkår genom att t.ex. på er arbetsplats sälja scouternas adventskalender. Scouterna får sälja så många adventskalendrar de vill. Till en början får de ta högst 20 kalendrar. Fler kalendrar fås genast då man sålt de föregående och hämtat pengarna till de egna scoutledarna – i ett kuvert med försäljarens namn på + summan.

Försäljningstid
15.10 – vecka 49

Pris
Kalendern kostar 7€. Av det priset går 2,23€ till FiSSc (Finlands Svenska Scouter r.f.), 1,87 € till centralorganisationen SP-FS ry och 1,90€ till kåren (Scoutkåren Åfararna r.f.).
Du som säljer får behålla 1€ per såld kalender!

Betalning
När du tycker att du har sålt tillräckligt med kalendrar, skall du komma ihåg att betala dem. Du skall alltså ge ett kuvert med 6€/såld kalender åt din ledare (eller direkt åt Miranda) senast på ditt scoutmöte under vecka 49.

Osålda kalendrar
Osålda kalendrar skall returneras åt din ledare eller åt Miranda senast på ditt scoutmöte under vecka 49, i samband med betalning. Du får gärna returnera kalendrarna redan tidigare om du vet att du inte får dem sålda.

Belöning
Beroende på hur många kalendrar du säljer får du olika priser.

  • 5 sålda kalendrar – tomtemärke
  • 15 sålda kalendrar – Angry Birds drickaflaska + tomtemärke
  • 30 sålda kalendrar – tomtemärke, drickaflaska och en spork
  • 100 sålda kalendrar – alla nämnda pris + ett guldkantat tomtemärke och en Haglöfs ryggsäck

Adventtikalenterikuva2015

Kontaktuppgifter

Julkampanjchef
Miranda Wirén
miranda@afararna.fi

Kårchef
(Patricia) Pati Borgman
pati@afararna.fi

advisbannerimailChimpfooter