Tre veckor distans för spejarscouterna i mars 2021

Coronasituationen har förvärrats i Finland. Inom scouterna följer vi de nya linjedragningar som statsrådet gjort upp den 25.2. Det innebär att scoutverksamhet för vuxna och över 12-åringar förverkligas på distans på alla de områden som är i spridnings- och accelerationsfasen. Linjedragningen är i kraft åtminstone till 28.3. Vi rekommenderar att verksamheten ordnas på distans så fort som möjligt. Verksamhet för barn som är yngre än 12 år kan fortsätta enligt rekommendationerna i det egna sjukvårdsdistriktet.

Vi rekommenderar att verksamheten för under 12-åringarna sker utomhus.  Se de uppdaterade instruktionerna på www.scout.fi/corona.

Scouternas läsutmaning Läsutmaningen går ut på att under ett års tid läsa minst sex valfria böcker som motsvarar olika teman som på något sätt tangerar scouting. En läscirkel i gruppen eller kåren ger lätt program för ett eller flera distansmöten under våren. Till läsutmaningen hör ett märke som alla som genomför hela läsutmaningen kan få, läs mera här!

#scoutahemma-märket Det går fortfarande bra att göra uppgifterna för #scoutahemma-märket. Uppgifterna kan göras under hela den period som scoutingen påverkas av corona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *