Självständighetsdagen 6.12.2020

Hej,
Du som är Åfarar-scout eller förmyndare till en Åfarar-scout! 

Om du varit med ett tag så vet du kanske att vi brukar ordna en självständighetsparad som tågar genom Nickby centrum den 6.12. självständighetsdagen till ära. Paraden brukar ordnas tillsammans med Sibbos andra kårer och slutar med kransnedläggning och andakt i Gamla kyrkan. På grund av de rådande omständigheterna så är paraden inhiberat i år. Den är en av våra finaste traditioner och bildar en stark gemenskap, något som vi alla behöver just nu. Kårerna kommer därför att utföra en kransnedläggning med ett litet gäng ledare på plats vid hjältegravarna (utanför Gamla kyrkan), till minne av dem som stupat i krigen. 

Vi vill uppmuntra er alla att delta i gemenskapen från ert eget hem. Här följer några tips på hur du kan göra just det:  

1. Följ med kransnedläggningen online. Östersundom scouter (ostersundomscouter på Instagram) som haft huvudansvaret i år kommer att livestreama kransnedläggningen kl 17 via sin instagramsida.  

Våra egna scouter har även spelat in julhälsningar som ni kan ta del av på kårens instagram (scoutkarenafararna) och dessa kommer fortsätta dyka upp under veckorna fram till jul.  

2. Klä dig i scoutuniform/scouttröja under kvällen.  

3. Tänd en stormlykta ute på gården (eller alternativt två ljus i fönstret). 

4. Lyssna på församlingens självständighetsandakt: https://youtu.be/wyZN_H8uQlI 
Länken aktiveras från och med kl 0600 imorgon på morgonen och är tillgänglig hela självständighetsdagen. 

5. Har ni en flaggstång ute på gården? Var med och hissa flaggan. Lär dig även hur du viker flaggan på rätt sätt efter att den halats till natten.
ABC om flaggdagen: https://www.youtube.com/watch?v=5ad0uMGQX5Q  

I övrigt så har höstsäsongen för många redan avslutats inom den egna åldersgruppen. Vi hoppas kunna fortsätta på våren med samma upplägg som vi haft denna höst, men det är för tidigt för att säga hur det kommer att bli och det kommer komma mera information om hur våren ser ut på det nya årets sida.  

Tills dess vill jag önska er en glad självständighetsdag och en fridfull jul! 
Vänliga hälsningar, 
Miranda 
Kårchef
Scoutkåren Åfararna r.f.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *