4 tips på påskpyssel och påskkort

Ett. En sprattlig påskhare

Instruktioner:
Skriv ut spratteldockan på papper (link här), eller rita din egen! Klistra sedan upp det på kartong. Lättast är om du färglägger innan du klipper ut. Gör hål för påsnitar med de ställen som markerats med en liten rund ring.

Vill du att spratteldockan ska sprattla när du drar i ett snöre fäster du en tråd mellan axlarna på spratteldockan och en annan mellan toppen av dess ben.
 
Fäst armar och ben med påsnitar. Ta en lång tråd och knyt fast ena änden mitt på ”armtråden”. Låt den vara något slak och knyt sedan en knut mitt på ”bentråden”.

Två. Skålar i form av påskharar

Fixa själv med Vivi har både mallar och instruktioner till dessa söta små skålar HÄR. Om du inte vill prenumenera på sidan kan du försöka rita av mallarna själv och rita in egna ansikten åt påskhararna. Fixa själv-sidan har många spännande påskpyssel för både vuxna och barn!

Tre. Påskkort med påskhäxa

Skriv ut mallen, rita av på färgat papper och limma ihop häxan på ett kort för en enkel design. Om du vill kan du även vara kreativ och hitta på en egen påskfigur med bitarna. Skulle just din påskhäxa ha ett ansikte? Eller en katt bak på kvasten? Finns det något annat naturmaterial du skulle kunna använda i ditt kort?

Fyra. Marmorera ägg att hänga i riset

Så här blåser man ur ett ägg

Att pyssla med ägg är ett av de häftigaste sakerna som finns – det kräver försiktiga fingrar, tålamod och övning, men slutresultatet är otroligt vackert! Har ni gamla nagellack som inte ser dagens ljus så ofta där hemma? Ge färgerna nytt liv genom att marmorera ägg och hänga i videriset.

Tips på hur man färgar ägg med lökskal/blommor:
https://blogg.alltommat.se/jenkfood/2015/03/30/farga-paskagg-med-lok-och-blomblad/
Hur du blåser ur ägg:
https://blogg.skonahem.com/hemmamedhelena/2016/03/13/sa-har-blaser-man-ur-ett-agg/
Hur du marmorerar med nagellack:
https://blogg.skonahem.com/hemmamedhelena/2015/03/29/paskpyssel-marmorera-agg-med-nagellack-arets-hetaste-paskpyssel/

Dela med dig av ditt pyssel genom att skicka bilder till din åldersgruppsansvariga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *