Vårtecken och fågelsång

Veckans aktivitet är att göra en utfärd till närskogen. Det är någonting som kan göras med andra i samma hushåll, men helst inte med andra (i enlighet med regeringens beslut). Under fliken ’distansscouting v. 12-16’ hittar du dessutom en bingoruta som du kan skriva ut och spela med familjen (eller med scoutkompisar genom whatsapp).

Solen har börjat värma och våren närmar sig med stora steg. Under veckans utfärd kan det vara roligt att lyssna och se efter vårtecken. Dela med dig av de naturfynd du hittar med en bild eller ljudsnutt som du själv tagit.

Tänk om du dessutom kunde lära dig känna igen en fågel på dess vårsång. Genom länken under kommer du till en hemsida som presenterar de olika småfågelarternas läten. Hur många fåglar känner du igen på bilderna? Hur många fågelläten känner du igen?
https://www.natursidan.se/nyheter/fagellaten-och-fagelsang-i-sverige/

Andra vårtecken som gror så småningom hittar du runt fötterna. Håll utkick efter tussilagon i dikeskanten och vitsippor i den fuktiga skogen. Visste du att tussilagon även kallas för hästhov eller hästhovsblad för sina hästhovsformade blad? Men dessa lär vi inte se förän till sommaren. Utvidga dina kunskaper om vårens flora här: https://www.nrm.se/faktaomnaturenochrymden/vaxter/frovaxterfanerogamer/vaxterpavaren.1630.html

Andra vårtecken är hösnuvan som kommer fram när man spenderat hela dagen ute i pollenyran och byte till sommartid som sker söndagen 29.3. i år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *