Matsäckstips till utfärden

Att äta matsäck under en skogstur är bland det godaste som finns. Koppen med varm saft som värmer fingrarna, mångfalden av smaker som tungan känner av på den första tuggan. Och efter att ha promenerat i skogen så är man ju vrålhungrig. Men vad ska man riktigt packa med sig i ryggsäcken? Här kommer våra bästa matsäckstips.

Hotdogs: Värm/koka knackkorv. Packa den varma korven i folie och sedan i tidningspapper så hålls den varm. Packa med hotdogsbröd och din favoritfyllning. Gott!

Lyx-mackan: Grilla din favorit-smörgås med ost och/eller skinka och packa i folie för att den ska hållas varm. Testa att lyxa till det med tomat-mozzarella, eller kyckling, eller ett stekt ägg. Även en vanlig rågbrödssmörgås med metwurst och ost smakar riktigt gott utomhus i vårsolen.

Trail mix: Blanda nötter, torkad frukt och hackad choklad i en minigrippåse. Perfekt som snabb energi och för att använda det som blivit kvar i köksskåpet.

Pinnbrödsdeg och sylt/nutella: Att laga pinnbröd på öppen eld är bland det godaste som finns. Om det inte finns en eldstad på utfärdsvägen, eller den är upptagen så kan detta också vara riktigt gott att laga efter själva utfärden hemma på öppen spis (alternativt semlor som jäst färdigt under utfärdens gång och kan gräddas direkt efter). Ett bra grundrecept hittas här: https://receptfavoriter.se/recept/pinnbroed.html

En termos med varm dricka: Trots att solen värmer så blir det ännu kallt om fingrarna emellanåt och en kopp varm saft eller kakao värmer skönt både på insidan och utsidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *